Introduktion av Vasa

Välkommen till oss!

Kul att du har hittat in på Ostromaps blogg!

Här kommer i framtiden att publiceras mer eller mindre arbetsrelaterade inlägg från alla våra verksamhetsställen, intressanta saker som händer inom organisationen eller kanske historier från arbetsfält eller resor som blivit gjorda i arbetets tecken. Inläggen kommer vara mer lättsamma för att ni ska få en bild hur det är att arbeta på Ostromap. Tanken är att dessa inlägg kommer vara på eget modersmål, så både finska och svenska texter kommer förhoppningsvis att skrivas.

Tänkte ta tillfället i akt och berätta lite om oss här i Vasa, vad vi sysslar med och vem som håller till här. För tillfället är vi sju stycken heltidsanställda, som är uppdelade i två avdelningar; en mätavdelning och en maskinstyrningsavdelning.

Vår mätavdelning består av Andreas, Kim och Fredrik. Vi utför infra-, bygg- och specialmätningar samt kartläggningar och andra relaterade mätningar. Andreas fungerar som koordinator av arbetsuppgifter och har hand om kundkontakten, medan Kim och Fredrik har hand om arbetet ute på våra arbetsfält och bearbetning av mätdata.

I andra änden av lokalen sitter Marcus, Jonas, Jasmine och Jesper. De har hand om allt med maskinstyrning. Marcus fungerar här som deras koordinator. För kundservicen och telefonhjälp åt chaufförer står Jesper och Jasmine, och Jonas gör främst sammanställningar av kvalitetsmätningar och skapar modeller. Uppgifterna flyter på lite kring alla personer, speciellt med tillverkningen av modeller för grävmaskinernas maskinstyrningssystem.

Den luftiga lokalen vi befinner oss i är belägen på Tegelbruksgatan i Vasa. Här har vi en stor White board tavla, på vilken vi håller reda vad som har gjorts, och vad som skall göras inom arbetet. Detta så att alla kan följa med vad som händer. Som underhållning har vi (utöver varandra) en dart tavla, där hårda matcher har gåtts, inte minns på de TYKY-dagar som vi har några gånger om året. På TYKY-dagarna brukar vi tävla mot varandra i olika individuella sporter såsom tennis, badminton, pingis och dart förstås. På samma gång som vi får lite motion, bygger vi starkare relationer med varandra. Dessa dagar har alltid varit väldigt uppskattade hos personalen.

Vi har blivit en väl sammansvetsad grupp människor under åren, och trivs väldigt bra tillsammans.

Följ gärna med oss vidare här på bloggen eller på Instagram för mer historier om arbetet och livet på Ostromap!