Johtokartoitus - Kaapelipaikannus

Kaapelipaikannus / Johtokartoitus 

Kaivuu-, maarakennus- & räjäytystöissä on tärkeää varmistaa missä kaapelit todella sijaitsevat. Näin voidaa estää mahdolliset lisäkustannukset, sekä viat sähköverkossa. Pahimmassa tapauksessa viallinen sähköverkko voi johtaa henkilövahinkoihin. Meillä Ostromapissa on vuosien kokemus kaapelipaikannuksesta (johtokartoitus). Autamme löytämään maanalaiset puhelin,- sähkö,- ja kuitukaapelit ja jopa kaukolämpöputket.

Paikannus tapahtuu kaapelinhakulaitteella, jonka toiminta perustuu sähkömagneettiseen mittaukseen. Sähkömagneettisen lähettimen avulla maan alla olevaan kaapeliin tai johtimeen luodaan magneettikenttä. Kaapeli pystytään paikantamaan maan pinnalta vastaanottimen avulla. Tilaa kaapeleiden paikannus meiltä! Me merkitsemme niiden sijainnit maastoon ja maarakennustyöt sujuvat turvallisesti eikä johtoja vahingoiteta.

JohtokartoitusYlläpidettäessä maanalaisten johtojen ja kaapeleiden dokumentointia, GPS-tekniikan avulla tehty kartoitus on hyvä ratkaisu. Kartoituksessa käytämme Trimble R8 tai R10 GNNS-vastaanotinta. Kartoitamme puhelin,- sähkö,- ja kuitujohdot sekä kunnallistekniikan, kuten vesijohdot ja viemäröinnin. Kartoitus voi sisältää jo olemassa olevat johdotukset, mutta myös eri rakennusvaiheiden uudet kaapelit, silloin kun ne ovat maassa näkyvillä. Johdotuksen dokumentaation formaatin asiakas voi päättää itse.

Pylväiden lahotarkastusLahotarkastuksessa varmistetaan puhelin,- tai sähköpylväissä työskentelevien sähköasentajien työturvallisuus, mutta myös yleinen turvallisuus. Ostromap tarjoaa pylväiden lahotarkastuksia. Tarkastuksen suorittavalle henkilökunnalle on annettu erillinen koulutus pelkästään lahotarkastukseen (lahotarkastuskurssi). Tarkastuksessa selvitetään, onko pylväässä lahoa pinnalla tai sisäpuolella (ns. sisälaho). Tarkastuksen yhteydessä pylvään ympärille kaivetaan n. 40 cm syvä kaivanto ja sen lahonneisuus tarkistetaan purasimella; tällä vasaralla tarkastetaan, onko pylväässä sisälahoa. Myös ympärysmitta mitataan. Jos lahoa on paljon, on pylväs vaihdettava. Asiakkaan toivomuksesta tarkistukseen voidaan sisällyttää muutakin, kuten eristimet, muuntajat, varoitusmerkit ja vaijereiden suojukset. Pylväät kartoitetaan, vaikka näin ei olisi aiemmin tehtykään. Tämä tapahtuu GPS-tekniikan avulla myöhempää dokumentaatiota varten. Tarkastuksen dokumentaatio tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti ja toimitetaan halutussa formaatissa.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää mittauspalveluista. Kerromme mielellämme miten voimme helpottaa työtäsi!

Kristoffer Blomqvist

Toimitusjohtaja

kristoffer.blomqvist@ostromap.fi

050 374 6250

Pyydä tarjous
KONEOHJAUS
MITTAUS
LASERKEILAUS | UAV

JOHTOKARTOITUS

LEVYKUORIMITUSKOE