Kristoffer Blomqvist on Ostromapin uusi toimitusjohtaja

Entisen omistajan ja toimitusjohtajan Stefan Hagmanin menehtymisen jälkeen Ostromap tarvitsi jonkun ottamaan yhtiön uuden toimitusjohtajan roolin. Ottaen huomioon hänen aikaisemman kokemuksensa Ostromapilla oli luonnollista, että Kristoffer ottaisi vastuun.

Luonnollinen siirtymä

Miten urasi Ostromapilla alkoi?

”Tarinani Ostromapilla alkoi vuonna 2007, kun tulin tänne kesäharjoittelijaksi opiskellessani maanmittausinsinööriksi Vaasassa. Joulukuusta 2009 lähtien olen ollut vakituinen työntekijä. Tuolloin palveluksessamme oli 9 työntekijää, nykyään meitä on 42. Siitä lähtien olen toiminut yrityksessä eri tehtävissä, muun muassa kenttätyössä kartoitus -ja rakennusmittausten parissa. Vuodesta 2014 lähtien olen toiminut mittaus päällikkönä tähän kesään asti”, Blomqvist kertoo.

Kun Blomqvist aloitti vuonna 2009, Ostromapin toiminta rajoittui Pietarsaareen, mutta toimeksiantojen lisääntyessä liiketoiminta on laajentunut Vantaalle, Vaasaan, Seinäjoelle ja Ouluun. 

Millaista on ollut ottaa uutta vastuuta toimitusjohtajana? Oletko kokenut jotain haastavaksi?

”Tietenkin on joitakin asioita, jotka ovat uusia, mutta olen ollut yrityksessä pitkään, joten tunnen kaikki työntekijät ja omistajat, ja työmme on vakiintunut. Siirtyminen mittaus päälliköstä toimitusjohtajaksi tuntuu luonnolliselta. Odotan innolla uuden tehtävän tuomia haasteita.”

Luottamus kollegoihin on vahva

Maanmittausala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Uutta teknologiaa syntyy jatkuvasti, ja on tärkeää pysyä kehityksessä mukana, jotta voidaan tarjota uusinta teknologiaa ja tietoa. Tämä asettaa myös tiettyjä vaatimuksia työntekijöille.

”Yritys kehittyy jatkuvasti, ja on ollut mielenkiintoista olla mukana tällä matkalla. Aina tulee uusia haasteita, ja oppii uusia asioita, vaikka olen ollut alalla jo pitkään. Autamme toisiamme tiimeissä, ja meillä on erittäin lahjakkaita työntekijöitä, jotka ovat myös hyviä tarttumaan toimeen lyhyellä varoitusajalla, kun sitä tarvitaan, mistä olen hyvin kiitollinen. He osaavat asiansa ja ovat joustavia.”

Haluaa jakaa entisen toimitusjohtajan Stefan Hagmanin positiivisuutta eteenpäin.

Olet työskennellyt paljon Stefanin kanssa, onko hänen johtamistyylistään jotain sellaista, mitä haluat hyödyntää ja jakaa Ostromapilla?

”Hänen positiivisuutensa. Stefan uskoi, että kaikkea ei tarvitse osata heti, vaan tietoa pitää työstää eikä pelätä uusien asioiden oppimista. Stefan oli minulle enemmän kuin pelkkä pomo, hän oli myös ystävä, joka opetti minulle paljon.”

Ostromapin tulevaisuus

Miltä tulevaisuus näyttää? Onko jokin tietty alue, johon aiot keskittyä enemmän?

”Henkilöstön hyvinvointi ja heidän hyvinvointinsa työpaikalla on minulle tärkeä asia, ja töihin pitäisi olla mukava tulla. Haluan keskittyä entistä enemmän niihin aloihin, joissa olemme jo hyviä, samalla kun ala kehittyy jatkuvasti ja meidän on opittava uusia asioita. Työmme on siirtynyt siitä, että ihmiset olivat enimmäkseen kentällä, siihen, että osa työstä tehdään nykyään tietokoneella koneohjauksen tultua markkinoille. Laserkeilaus on myös alue, jolla Ostromap on toiminut jo pitkään, ja haluamme jatkossakin olla johtava tekijä tällä alalla. Haluan investoida henkilöstön koulutukseen, jotta he saavat tarvitsemaansa kehitystä ja tuntevat olonsa varmaksi tehtävissään.”

Mitä teet silloin, kun et ole töissä?

”Kolmen lapsen kanssa on aina jotain tekemistä”, Blomqvist nauraa. ”Kesäisin asumme kaikki kesämökillä, jossa olen mielelläni melomassa, pyöräilemässä metsässä ja lenkillä. Perheaika ja liikunta ovat niitä asioita, mihin haluan käyttää aikaani.”

SAGRA-media