Pääkonttori Pietarsaaressa

Kaikki alkoi Ostromapin osalta Pietarsaaressa. Perustajat Stefan Hagman, Ralf Tuorila ja JNT näkivät tilaisuuden perustaa mittauspalveluja myyvän yrityksen. Ab Ostromap Oy perustettiin vuonna 2000. Yritys on sittemmin laajentunut neljällä muulla toimipisteellä, mutta pääkonttori on edelleen Pietarsaaressa, jossa myös yrityksen johto istuu. Ostromapin mittauspäällikkö Jesper Wikman kertoo liiketoiminnasta.

Ostromapin matka

Kun Ostromap perustettiin, se oli vain pieni yritys, jonka päätehtävänä oli kartoittaa ja dokumentoida johtoja ja kaapeleita Pietarsaaren alueella. Rakennus- ja maanrakennusalalla oli suuri tarve maanmittaukselle, ja yritys kasvoi nopeasti.

Paikalliset yritykset, kuten Oy Snellman Ab ja UPM-Kymmene Oyj, investoivat voimakkaasti Pietarsaaressa 2000-luvun alussa, ja tämä oli yksi syy siihen, että Ostromapin kasvu oli vakaa ja siitä tuli johtava toimija maanmittausalalla Suomessa.

”Nykyään meillä on useita toimipisteitä ja voimme tarjota palveluitamme koko maassa. Toinen syy siihen, että olemme pystyneet kasvamaan nopeasti, on se, että olemme olleet teknologisen kehityksen eturintamassa. Otimme nopeasti käyttöön koneohjausmallit ja vielä aikaisemmin laserkailauksen. Monet maanmittausyritykset ovat saattaneet nähdä uuden teknologian vievän työpaikkoja maanmittausinsinööreiltä, kun taas me näimme siinä mahdollisuuksia. Tarjoamme uusinta teknologiaa, jota asiakkaat arvostavat”, Wikman kertoo.

Uutuuksia Pietarsaaressa

Ostromap tarjoaa monenlaisia palveluja maanmittausalalla; maanmittausta, koneohjausta, laserkeilausta, johtoverkkojen dokumentointia ja kantavuusmittauksia.

”Voimme suorittaa muun muassa rakennusmittauksia, infrastruktuurimittauksia ja kantavuusmittauksia. Voimme vaaita tehdas- ja omakotitontteja, suorittaa rakennusten seurantamittauksia ja kartoittaa kunnallistekniikkaa. Meidät voi käyttää maanmittauspalveluihin jo ennen hankkeen suunnittelua, jotta hankesuunnittelijalla on mahdollisimman tarkka lähtötietoa”, Wikman kertoo.

”Viimeaikaisia projektejamme Pietarsaaren alueella ovat Oxhamin koulun, Fresh Servantin ja Snellmanin rakennusmittaukset. Yksi suurimmista ratahankkeista, jossa olemme olleet mukana ja jossa on ollut henkilöstöä lähes kaikilta osastoiltamme, on Porin ja Mäntyluodon välisen radan rakennushanke.”

Wikman uusi mittauspäällikkö Ostromapissa

Jesper Wikman on aloittanut Ostromapin mittauspäällikkönä viime vuoden lopussa.

”Toimin Ostromapin mittauspäällikkönä, mutta myös Pietarsaaren osastopäällikkönä. Kun asiakkaat tarvitsevat mittauspalveluitamme Pietarsaaren alueella, he voivat ottaa yhteyttä minuun. Mittauspäällikkönä tehtäväni on järjestää, että meillä on henkilökuntaa käytettävissä meneillään olevissa hankkeissa, jotka toteutetaan pääasiassa Pietarsaaressa, mutta myös suuremmissa hankkeissa, joita meillä voi olla eri puolilla maata. Olen yhdessä osastopäälliköiden kanssa vastuussa siitä, että asiat etenevät sujuvasti ja taloudellisesti kaikilla osastoilla”, Wikman sanoo.

”Työ on merkittävä osa jokapäiväistä elämää, ja tavoitteeni on, että kaikkien työntekijöiden on hauska tulla töihin. Minun on varmistettava, että yksittäisen mittauskonsultin työmäärä ei ole liian suuri. Kollegoiden välinen viestintä on erittäin tärkeää sekä hyvinvoinnin että kehityksen kannalta.

Meillä on täällä Pietarsaaressa iso tiimi, ja toimistossa on hyvä ilmapiiri. On tärkeää pitää hauskaa ja puhua muustakin kuin työstä. Olen uusi tässä tehtävässä, mutta haluan tehdä töitä sen eteen, että kaikki nauttivat työstään”, Wikman toteaa.

Haluatko tulla meille töihin?

Jos olet kiinnostunut työskentelemään kanssamme, voit lähettää avoimen hakemuksen tai tutustua verkkosivujemme avoimet työpaikat -osioon.

SAGRA media, 2022