Vaasan osastopäällikkö Kim Tuorilan haastattelu

Voitko kertoa meille hieman taustastasi Ostromapilla?

”Taustani Ostromapilla on melko pitkä. Olen työskennellyt Ostromapilla lähes joka kesä 15 vuotiaasta lähtien. Ensimmäiset vuodet työskentelin Pietarsaaressa, mutta sen jälkeen kun aloitin maanmittausalan opinnot Vaasassa vuonna 2010, olen työskennellyt lähes joka kesä täällä Ostromapin toimistossa Vaasassa. Vuonna 2014 sain kokopäiväisen työsuhteen, ja nyt olen työskennellyt täällä osastopäällikkönä noin kolme vuotta.”


Mitä tehtäviä teillä on ollut? 

”Aloitin kartoituksella. Vuosien varrella olen työskennellyt myös rakentamisen, infrastruktuurin, rautateiden, UAV:n ja laserkeilauksen parissa. Periaatteessa kaikki.”

 

Kuinka monta henkilöä työskentelee osastollasi tällä hetkellä?

”Vaasan toimistolla meillä on kolme työntekijää, jotka työskentelevät pääasiassa maastomittausten parissa, ja kaksi työntekijää koneohjauksen puolella. Nyt tänä kesänä meillä on myös kolme kesätyöntekijää mukana.”


Voitko mainita joitakin viime vuosien suurimpia projekteja?

”Prisma Liselund oli merkittävä rakennusprojekti, jonka olemme toteuttaneet Peab Oy:n kanssa. Vassorin ohitustien uudelleenrakentaminen oli myös suuri hanke, joka meillä oli Sundström Ab Oy Entreprenadin kanssa. Olimme mukana myös Vaasan Sähkö Areenan remontissa. Yhteistyö asiakkaidemme kanssa toimii erittäin hyvin.” 

Mitä haluaisit kehittää itsestäsi osastopäällikkönä ja miten haluaisit kehittää osastoasi?

”Osastollisesti haluamme jatkaa toimintamme laajentamista Vaasan alueella.”

Ostromapin eri toimipisteiden välinen hyvä yhteistyö mahdollistaa sen, että kaikki osastot voivat tarvittaessa auttaa toisiaan. Jos Pohjois-Suomessa sijaitsevassa hankkeessa tarvitaan enemmän maanmittaajia, sinne voidaan lähettää henkilö, joka yleensä työskentelee esimerkiksi Vaasassa tai Pietarsaaressa.

 

”Esimiehenä haluan tehdä parhaani varmistaakseni, että kaikki viihtyvät täällä. On tärkeää ylläpitää hyvää ilmapiiriä työntekijöiden kesken, mikä voi olla vaikeaa kauempana sijaitsevissa hankkeissa, mutta pyrimme vaihtelemaan matkustavien henkilöiden määrää, jotta se olisi tasapuolista kaikille. Olen erityisen ylpeä hyvästä työyhteisöstämme täällä Vaasan toimistossa. Meillä on loistavat työntekijät, ja uusien ihmisten on helppo liittyä tiimiin.”


Tarvitsetteko lisää työntekijöitä?

”Tällä hetkellä meillä on paljon töitä, ja tulevaisuudessa meidän on varmasti palkattava lisää työntekijöitä.”

 

Jos ihmiset haluavat työskennellä kanssanne, mikä on paras tapa tehdä yhteistyötä?

”Suora yhteydenpito minuun joko puhelimitse tai sähköpostitse, mutta mieluiten molemmilla tavoilla. Ennen kaikkea hyvä ja säännöllinen yhteydenpito on tärkeää, jotta pysyt ajan tasalla hankkeen aikana. Se antaa myös paremman yleiskuvan ja ennakoinnin.”

Haluaisitko työskennellä kanssamme?

Jos olet kiinnostunut työskentelemään kanssamme, voit aina lähettää avoimen hakemuksen tai tutustua verkkosivujemme avoimet työpaikat -osioon.

 

SAGRA media, 2022