Lär känna ledningen

I Jakobstad jobbar för tillfället totalt 16 personer. Bland dem finns ledningen, som består av:

[fr.v.] Annika Backlund (Ekonomichef), Jesper Wikman (Mätchef), Kristoffer Blomqvist (VD), Henrik Aho (Försäljnings- och utvecklingschef) och Simon Ahlvik (Kartläggare). Vi bad dem svara på några frågor, så att ni kan lära känna dem lite bättre.

Kristoffer Blomqvist, VD

Hur ser din bakgrund på Ostromap ut?

Började på Ostromap 2007 som sommarjobbare och fick fast anställning december 2009. Utförde under ca 4 års tid mätningar på olika byggprojekt. 2013 övergick jag till rollen som mätchef i och med att Ostromap växte. Som mätchef har jag fått vara med och utveckla verksamheten, förbättra processerna och byggt upp ett kvalitetssystem. Sedan 2021 är jag VD för Ostromap.

Vilken är din viktigaste uppgift på Ostromap?

Se till att mina medarbetare mår bra och att kunderna är nöjda.

När känner du dig som mest nöjd med en arbetsdag?

Då jag har lärt mig något nytt och mina medarbetare är glada och nöjda.

Vad gör du helst på din fritid?

Umgås med familjen och motionerar då jag hinner.

 

Jesper Wikman, Mätchef

Hur ser din bakgrund på Ostromap ut?

Jag började våren 2016 och arbetade på fältet i ca två år, främst med infra-projekt. Med tiden övergick jag mer och mer till maskinstyrningsavdelningen där jag också blev avdelningschef hösten 2019. Hösten 2021 gavs jag möjligheten att bli mätchef för Ostromap och samtidigt avdelningschef för mätavdelningen i Jakobstad. Som avdelningschef sköter jag arbetsledningen och organiserar arbetet i Jakobstad, gör offerter, ser över behov av inköp och nyanställningar, fakturerar o.s.v. Som mätchef ansvarar jag för den operativa delen av Ostromaps verksamhet, organiserar mellan avdelningarna och finns som ett stöd för avdelningscheferna och mätkonsulterna.

Vilken är din viktigaste uppgift på Ostromap?

Min viktigaste uppgift är att skapa en trivsam arbetsmiljö åt våra anställda och se till att det finns tillräckligt med resurser där det behövs. Ett sätt där jag kan påverka trivseln är att fortsätta utvecklas som ledare med nya verktyg och lära mig av mina misstag.

När känner du dig som mest nöjd med en arbetsdag?

Jag tycker om problemlösning, så jag är nog kanske mest nöjd med en arbetsdag då jag får hjälpa någon att lösa eventuella utmaningar som kommer emot och allting faller på plats. Med det sagt trivs jag nog bra även om varje dag inte är fylld med utmaningar.

Vad gör du helst på din fritid?

På fritiden umgås jag helst med familj och vänner, sommartid spenderar jag och sambon gärna vår lediga tid på villan i Nykarleby.

 

Simon Ahlvik, Kartläggare

Hur ser din bakgrund på Ostromap ut?

Började på Ostromap 1.1.2007, blev inskolad som ledningskartläggare och kabelvisare, det har jag hållit på med nu i 16 år. Övrigt gps-mätande förekommer också ibland.

Vilken är din viktigaste uppgift på Ostromap?

Kabelvisning, kartläggning.

När känner du dig som mest nöjd med en arbetsdag?

När arbetet har blivit utfört, utan att kunden har behövt vänta.

Vad gör du helst på din fritid?

I skogen på hösten med hunden, bär/svampplockning, skidar när det finns snö.

 

Henrik Aho, Försäljnings och utvecklingschef

Hur ser din bakgrund på Ostromap ut?

Jag började på Ostromap som sommarjobbare, efter utbildningen fick jag fast tjänst och jobbade en tid som mätkonsult. Därefter tog jag mig an arbetet med att börja utveckla vårt kontor i Uleåborg och fungerade där som avdelningschef. Efter tiden i Uleåborg tog jag en plats i företagets ledning som Försäljnings- och utvecklingschef.

Vilken är din viktigaste uppgift på Ostromap?

Försäljningen är en av de absolut viktigaste uppgifterna, det är min uppgift att se till att våran personal har projekt till varje dag. Jag finns också till för avdelningscheferna när de behöver stöd med försäljning runtomkring sitt område. Till mina uppgifter hör också att jag bygger upp och upprätthåller kundrelationer. När det kommer till utvecklingsprojekt inom företaget eller för personalen är det oftast jag som håller i spakarna.

När känner du dig som mest nöjd med en arbetsdag?

En bra affär får mig att känna att jag lyckats.

Vad gör du helst på din fritid?

Mina hobbyer kretsar kring skogen och naturen. Jakten är viktig för mig.

 

Annika Backlund, Ekonomichef

Hur ser din bakgrund på Ostromap ut?

Jag är ny vid Ostromap, började 22.8.2022.

Vilken är din viktigaste uppgift på Ostromap?

Att i sin helhet ansvara för företagets ekonomiförvaltning.

När känner du dig som mest nöjd med en arbetsdag?

Svår fråga. När jag gjort något jag inte gjort tidigare och klarar av det. När jag lärt mig nåt nytt.

Vad gör du helst på din fritid?

Promenerar med hunden, umgås med familj och vänner.

 

Vill du jobba med oss på Ostromap? 

Om man är intresserad av att jobba med oss kan man alltid skicka en öppen ansökan eller kolla lediga jobb på hemsidan.

SAGRA media, 2023