Matti Toivoniemi ny avdelningschef i Uleåborg

Kan du berätta lite om din bakgrund?

 – Jag började 1989 som timmerman och på grund av olika händelser började jag arbeta från och med 2005 som mätningsingenjör i Uleåborg. Det har mest varit jordbyggnads och  byggnadsmätningar samt mätning av tågbanor. Jag tillbringade två år i Lappajärvi med att mäta tågbanor.


Hur många anställda har Uleåborgskontoret för närvarande? 

– Det finns fem personer förutom mig.

 

Kan du nämna några större projekt du varit med på de senaste åren?

– Det största är nog Metsä Fibre i Kemi, där mätte vi två olika byggnader, projektet tog ca 7 månader. I Uleåborg har jag varit med och mätt flera höghus och en större kontorsbyggnad i Pyhäjoki.

Hur känns det att ha blivit utsedd till avdelningschef på Uleåborgskontoret?
– Ja, det känns bra. Även om jag inte har jobbat så länge på företaget så fick jag möjligheten att axla ansvaret. Det känns riktigt bra. Utmaningen har antagits och tiden får utvisa hur det går.

Vad skulle du vilja utveckla hos dig själv som avdelningschef och vad skulle du vilja utveckla på Uleåborgskontoret?
– Jag vill förbättra vi-andan här på Uleåborgskontoret, och informationsflödet måste fungera, så att personalen vet vad som händer. Det är främst det jag vill jobba med. När medarbetaren ute på fältet mår bra, mår företaget bra.

Hur kan du hjälpa kunderna i Uleåborgsregionen?
– Tja, det är en ofta en fråga om resurser. Tyvärr måste vi ibland tacka nej till kundernas projekt på grund av bristande resurser. Men det vi gör ser vi till att det blir bra gjort. Uleåborg är ganska litet och alla känner alla. Vi har många kontakter och bekanta, och vi måste sköta kontakterna väl för att upprätthålla samarbetet.

Hur kan en kund gå tillväga om han har ett nytt projekt på gång och vill ha dig som mätpartner?

– Det är bara att ta kontakt direkt med mig eller med vår försäljare. Kaffet är alltid varmt på kontoret, kom bara in!