Ostromap kasvaa - Perustaa tytäryhtiön Swemap Ruotsissa

Kun Ostromapin toiminta Ruotsissa kasvoi, kasvoi myös tarve saada työt toimimaan paremmin maanrajojen yli. 1.1.2021 Ostromap perusti Swemap-nimisen tytäryhtiön Ruotsin Luulajaan. Soitimme Swemapin toimitusjohtajalle, Linus Hagmanille haastateltavaksi.

Miten tytäryhtiön ajatus syntyi?

”Kaikki alkoi siitä, että Ostromapilla oli työtehtävä Kiirunassa muutama vuosi sitten. Noin puolitoista vuotta sitten he saivat sopimuksen asiakkaan kanssa Jällivaarassa. Ostromapille tuli lisää työtä Ruotsin puolella, mutta osoittautui että Suomalaiselle yhtiölle Ruotsissa tuli runsaasti paperityötä.

Ajan myötä selveni, että parasta olisi tytäryhtiön perustaminen Ruotsissa, helpottaakseen byrokratiaa Ostromapille Suomessa. Silloin päätimme perustaa tytäryhtiön Luulajassa ja kaikki Ostromapin kohteet Ruotsin puolella jatkossa toteuttaa Swemap”, kertoo Hagman.

Swemapilla on jo useita kohteita käynnissä. Linus Hagman on aikaisemmin tehnyt työtä Ostromapin hankkeissa Ruotsissa, joten oli luonnollista, että hän nyt jatkaa toimintansa Swemapin toimitusjohtajana. Tällä hetkellä Swemap työllistää Linus Hagmanin lisäksi, Viktor Granvik sekä yksi Ostromapilta vuokrattu henkilö. Kaksi viimeiset mainitut työntekijät ovat pääasiassa kaivoshommissa, kun taas Linus hoitaa muut hankkeet sekä toimipaikan sijoittautumisen Ruotsin Norrbottenin maakuntaan.

Niin kuin Ostromap, Swemap tarjoaa mittauspalveluja kuin Koneohjaus-, mittaus-, keilauspalveluja sekä UAV-kuvausta ja johtokartoituksia.

Erityiset työolosuhteet kaivoksessa

Tällä hetkellä suuri osa Swemapin toiminnasta keskittyy Malmbergetin kaivosprojektiin Jällivaarassa. Swemap toimii aliurakoitsijana rautamalmia louhivalle kaivosyhtiölle. Ennen louhintaa Swemap merkitsee porattavat reiät päätyseinään ja kalibroi koneet niin että suunta pysyy oikeana. Pitkän työpäivän aikana tulee 6–12 merkattavaa kohdetta ja kaikki tapahtuu n. 1250 metriä maan alla.

”Poraajat ja louhijat tekevät vuorotyötä, ja meidän täytyy olla koko päivän tavoitettavissa, jotta työ voi edetä suunnitelman mukaisesti”, Hagman kertoo.

”Tämän takia teemme seitsemän päivää töitä ja olemme seitsemän päivää vapaalla. Työpäivän alussa ollaan ensin yhteyksissä työnjohdon kanssa, joka kertoo mihin louhintapaikkaan kaivoksessa seuraavaksi mennään. Kun saavumme louhintapaikkaan teemme mittauksia päätyseinään, jotta he tietävät mihin porataan ja koneet kalibroidaan meidän mittauksien perusteella. Päivän aikana tulee ajettua aika paljon autolla, noin 70–100 km maan alla joka päivä. Meidän tehtävämme on seurata ja ilmoittaa työnjohdolle, kuinka pitkälle päivän aikana on louhittu.”

Swemap käyttää viimeisintä teknologiaa

”Olemme ainutlaatuisia markkinalla, kun katsomme mitä tekniikkaa meillä on käytössä. Vain pienellä osalla yrityksistä on sitä kalustoa ja tietokäsittelyosaamista mitä Ostromapilla ja nyt myös Swemapilla on. Meillä on suuri osaaminen, käytämme nykyaikaisia ohjelmia ja pysymme aina mukana kehityksessä.”

Tavoitteemme on vakiinnuttaa itsemme Ruotsin Norrbottenin maakunnalle ja pidemmälle

”Olemme uusi yritys ja panostamme kasvuun. Pyrimme aina tarjoamaan parasta. Meillä on hyvä yhteistyö meidän asiakkaiden kanssa, he ovat tosi tärkeitä meille” Hagman kertoo iloisesti. ”Saamme jatkuvasti uusia projekteja asiakkailta ympäri Norrbottenin maakuntaa ja toivomme että pystymme laajentaa uusiin paikkakuntiin.”

 

Haluatko tietää enemmän Swemapista?

Kotisivua on tulossa lähiaikoina, mutta tällä hetkellä voitte ottaa Linus Hagmaniin yhteyttä ja Swemapiin facebook-sivun kautta Swemap ab

 

 

30.1.2021, SAGRA media