Laserkeilaus- 3d keilaus

Laserkeilaus tai 3d keilaus on meille tuttua jo vuodesta 2004 silloin hankimme MENSI GX 200 -merkkiseen 3D-laserkeilaan Pohjoismaiden ensimmäisenä. Tämän teknisen investoinnin ansiosta olemme tuottaneet tarkkoja 3D-mallinnosten "As built"-asiakirjoja jo olemassa oleville teollisuuslaitoksille nopeasti ja tehokkaasti jo pian 20 vuoden ajan. Nykyään käytämme Riegel VZ-400-mallia. Laite tunnetaan äärimmäisestä tarkkuudestaan ja se soveltuu esimerkiksi teollisuuslaitosten, rakennusten, teiden, tunneleiden ja maaston keilaukseen, mutta myös muihin käyttötarkoituksiin. Saadaksemme keilausprojektista optimaaliset tulokset, käytämme apunamme muitakin mittauslaitteita, kuten UAV-helikopteria ja GPS-järjestelmää, sekä tarkkoja takymetreja. 3d keilaus miten se toimii? Kun jokaisen projekti aloitetaan huolellisilla mittauksilla ja keilauksilla, pystytään varmistamaan, että kaikki sujuu alusta alkaen oikein. Näin säästyy aikaa, rahaa ja turhaa työtä. Yksityiskohtainen ja todenmukainen 3D-malli auttaa esimerkiksi arkkitehtejä antamalla tarkkaa lähdetietoa jo suunnitteluvaiheessa. Palvelumme on joustava ja asiakkaan toiveiden mukainen, tarjoamme asiakkaillemme muun muassa tukea ja ilmaisia koenäyttöjä.

Pistepilvi - tarkka ja nopea 3d malli3D-mallimme pistepilvineen ovat tarkkoja ja nopeita. Lisäksi niissä on hyvä hinta-laatusuhde. Voimme käsitellä kaikkea pienimmistä kohteista aina suuriin teollisuuslaitoksiin. Suunnitteluohjelmassa voimme tehdä päivityksiä, analysoida yksikkö- ja tehdasmalleja, ja mitata todellisia poikkeamia pistepilven avulla. Palveluidemme ansiosta voit hypätä puuduttavasta paperityöstä tarkkaan 3D-maailmaan saman tien. Meillä voit jopa yhdistää UAV:n laserkeilausmateriaaliin. Pitkän kokemuksemme ja erikoisosaamisemme ansiosta voit luottaa siihen, että saat tarkat tulokset jokaisella kerralla. Mallejamme ja tietojamme voidaan soveltaa toiveidesi mukaisesti:Asiakas saa 3D-pistepilven tiedot haluamassaan tiedostomuodossa, esim. e57, las, pts, ptxpod, rcp, dfx, dwg. 3D-mallit voidaan toimittaa myös dwg, rvt, archicad, ifc, dgn, sat. -muodoissa. 3D-mallinnus tehdään BIM-standardien sekä asiakkaan toivoman LOD (eng. Level of Details) -tason mukaisesti.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää mittauspalveluista. Kerromme mielellämme miten voimme helpottaa työtäsi!

Henrik Aho

Myynti- ja Kehityspäällikkö

henrik.aho@ostromap.fi

050 490 2087

Anders Björklund

Mittauskonsultti | Laserkeilaus

anders.bjorklund@ostromap.fi

050 363 9843

Pyydä tarjous

UAV

UAV kuvaus - drone laserkeilaus

UAV kuvaus, tai drone keilaus, on olennainen osa maarakennusprojektien toteutetusta, jota ilman tarkkojen laskelmien tekeminen olisi erittäin työlästä ja aikaa vievää. UAV-kartoitus ilmasta käsin lyhentää työaikaa ja mahdollistaa DSM pistepilven ja georeferoidun ortomosaiikin luomisen. Pistepilvestä muodostettua pintamallia käytetään tehokkaasti esimerkiksi suunnittelun pohjana tai tilavuuksien laskennassa. Ostromapin kokeneella henkilökunnalla on insinöörikoulutus ja vankka kokemuspohja mallinnuspalveluiden onnistuneesta toteutuksesta.

Miten toimii drone laserkeilaus ?

Lyhenteellä UAV (Unmanned Aerial Vehicle) tarkoitetaan miehittämätöntä ilma-alusta ( drone ), jolla lennetään ilman ilma-aluksessa mukana olevaa ohjaajaa. Kopteria lennätetään etäohjattuna maasta käsin, ja se toimii satelliittipaikannusta hyödyntäen. Lentotoiminta on pääosin automatisoitua ja laitteisto yhdessä kopterin toimii kanssa satelliittipaikannuksen avulla.

Ilmakuvausta saa suorittaa lainmukaisesti lennätysvapailla alueilla maksimissaan 150 m korkeudessa ilman erillistä lupaa. Eri alueilla kuitenkin sovelletaan erilaisia säädöksiä. Me tunnemme lentoa koskevan lainsäädännön, ja huolehdimme lennon turvallisesta ja lainmukaisesta suorituksesta asianmukaisesti.

Mihin käyttökohteisiin sopii UAV kuvaus?

UAV-kuvaus mahdollistaa maastotiedonkeruun laajoilta kohteilta entistä nopeammin ja edullisemmin maantasolla suoritettavaan mittaukseen verrattuna. Lennettävän alueen tyypillinen koko vaihtelee muutamasta hehtaarista satoihin hehtaareihin.

 

UAV-kuvauksella on lukuisia, lähes rajattomia käyttökohteita. Jos sinulla on jokin erityinen idea mielessäsi, uskomme pystyvämme toteuttamaan sen kanssasi. Yleisimpiä kuvauskohteita ovat alueet, joiden tilavuus halutaan laskea. Tällaisia ovat esimerkiksi sora-alueet. Erilaisten hankalien kohteiden kuntotarkastukset onnistuvat myös kätevästi ilmakuvauksen avulla kenenkään turvallisuutta vaarantamatta. Ilmakuvausaineistoa voidaan käyttää myös pistepilviaineistojen tuottamiseen, projektisuunnittelun lähtöaineistoksi, asemakaavan pohjakarttaan, jne.

Tuotteet ja palvelutLennon jälkeen saatu data lasketaan erikoisohjelmistojen avulla, joista saadaan tuotettua asiakkaan haluamat lopputuotteet. Ilmakuvattavasta alueesta saadaan kattava pistepilviaineisto, jonka pistetiheys ilmoitetaan muutaman senttimetrin tiheydellä. Kuvattavasta alueesta voidaan myös muodostaa 3D-pintamalli esimerkiksi massanlaskentaan. Pystymme tuottamaan tarkan georeferoidun ortomosaiikin alueesta, joka on sidottu asiakkaan haluamaan koordinaatistoon. Tätä voidaan hyödyntää suunnitelmien pohjalle tai vaikkapa halutun alueen muodostumisen seuraukseen halutuilla aikaväleillä. Ilmakuvattavasta alueesta voidaan myös muodostaa digitaalisia korkeusmalleja (Digital Elevation Model), jotka auttavat hahmottamaan visuaalisesti alueen keskinäisiä korkeuseroja. Esimerkkejä tuotteistamme ja palveluistamme:

  • Tiheä pistepilviaineisto
  • Rakennuksien, rakenteiden tai maaston 3D-pintamallit ja mallinnukset
  • Digitaaliset korkeusmallit värisävyillä ja korkeuskäyrillä
  • Mittatarkat georeferoidut ortomosaiikit
  • Tarkat viistokuvat (maisema- ja kuntotarkistuskuvat)
  • Läjitysalueen kasojen tai monttujen määräalalaskennat
  • Maaston kartoitus kaavasuunnittelua varten
  • Projektin eri työvaihteen dokumentointi
  • BIM / Tietomallit

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää mittauspalveluista. Kerromme mielellämme miten voimme helpottaa työtäsi!

Henrik Aho

Myynti- ja Kehityspäällikkö

henrik.aho@ostromap.fi

050 490 2087

Fredrik Fagerholm

Osastopäällikkö - Koneohjaus

fredrik.fagerholm@ostromap.fi

044 726 6577

Projektit

KONEOHJAUS
MITTAUS
LASERKEILAUS | UAV

JOHTOKARTOITUS

LEVYKUORIMITUSKOE